Tips för träning inför cykelvasan

17 jan

Tips för träning inför cykelvasan

Cykelvasan går av stapeln varje år och innebär att loppet går samma väg som Vasaloppet gör på vintern. Detta är den ultimata tävlingen för alla cykelfantaster och något man behöver träna till långt innan startskottet går. Det är en tävling som utförs på mountainbikes. Det finns dock damsadlar att ersätta en vanlig tråkig sadel med om man känner att det skulle vara bekvämare, det är trots allt en väldigt lång sträcka. Den som satsar på cykelvasan 2019 behöver lägga upp ett schema för träningen och börja relativt snart.

Cykla överallt

För att komma i bra form inför cykelvasan så krävs det nästan att ens cykel nästan blir en del av kroppen. Därför är det bra att ta för vana att cykla överallt, hela tiden. Genom att börja cykla till jobbet, till vänner eller när man ska handla så blir benen vana vid att cykla och så vis blir inte resten av träningen lika jobbig. När man känner sig som en van cyklist så kan man börja ge sig ut och träningscykla längst med långa spår. Det brukar finnas långa sträckor i skogen som är perfekta att ge sig ut på. Cyklar man i skogen får man även en hel del backträning vilket är bra inför cykelvasan.

Spinning

För att ta sig runt banan som är lika lång som Vasaloppet så behöver man ett ordentligt flås. Det kan man träna upp genom att bara cykla, men ibland kan det behövas en push för att anstränga sig lite extra. Många gym erbjuder spinning som gruppträning och för den som vill träna upp både cykelben och kondition så är det en perfekt träningsform. Spinning har ofta fart och intensitet på passen och man kan själv dra upp hur mycket motstånd man vill ha i pedalerna. Genom att gå på spinning ofta så blir man väldigt snabbt bättre och får definitivt resultat på konditionen inom kort. Det är även bra sätt att vänja sig vid att använda cykelskor, du får  lättare att trycka och dra med benen vilket är en av många fördelar.

Genom att kombinera spinning med att cykla överallt så kommer man snart att vara redo för cykelvasan. Oavsett vilken tid man kommer i mål så kommer en del av priset vara att känna att man är i sitt livs bästa form och klarade ett av de mest intensiva cykelloppen som finns.