Så kan vårdgivare gynnas av att hyra ssk

19 dec

Det finns många sjukhus och andra vårdgivare som sedan länge har insett vikten av att kunna hyra ssk och annan vårdpersonal. Detta är dock en möjlighet som fler arbetsplatser inom vården bör dra nytta av. Vissa vårdgivare känner tyvärr till för lite om denna möjlighet för att kunna bilda sig en bra uppfattning om frågan. Därför är det viktigt att fler väljer att läsa på och sätta sig in i den.

För om din personal är stressad och utmattad bör ni överväga att hyra ssk via ett bemanningsföretag. Genom att göra detta kan ni bland annat förhindra att vissa sjuksköterskor tvingas jobba alldeles för mycket övertid och på så vis sliter ut sig. Att ta in en sjuksköterska eller två via bemanning kan därför vara en bra lösning på en rad olika problem.

3 sätt som ni kan förbättra er verksamhet genom att hyra ssk

Ni kan bland annat gynnas av att hyra ssk på följande tre sätt:

  • Nytt blod kommer in på arbetsplatsen. Det är sällan fel att få in lite nytt blod på arbetsplatsen. När ni hyr in en sjuksköterska som kommer in under en viss tid och jobbar på er arbetsplats får ni in en frisk fläkt i verksamheten. Detta kan vara välkommet för såväl era övriga medarbetare som för andra intressenter i och runt omkring organisationen.
  • Utöka ert nätverk av kompetent personal. Genom att ta in sjuksköterskor via bemanning kan ni på sätt och vis provköra dessa innan ni eventuellt bestämmer er för att själva anställa dem. För genom att göra detta kan ni utöka ert nätverk av kompetent personal och lära känna fler potentiella kandidater till era framtida uppdrag och vakanser.
  • Spara pengar pengar på minskad övertid. Ett annat sätt på vilket ni kan gynnas av att hyra in personal är genom minskad övertid. Övertid är trots allt dyrt och kostar en hel del pengar, för att inte tala om att den sliter mycket på den befintliga personalstyrkan. Därmed finns det en hel del resurser att spara på att minska övertiden genom att hyra in ytterligare kompetens.