Företagslarm för din trygghet

27 sep

Fler och fler företagare inser betydelsen av att ha ett företagslarm inkopplat för att minska risken för skadegörelse och inbrott. Tänkt på att ett företagslarm ska alltid kompletteras med ett mekaniskt inbrottsskydd, många företagare glömmer bort detta! Ett mekaniskt inbrottsskydd kan till exempel vara certifierade lås på alla fönster och dörrar. Finns det en balkongdörr behöver även den extra säkerhet i form av ett säkert lås. Företagslarm kan förhindra och avskräcka inbrottsförsök. Om du har ett företagslarm med abonnemang så kommer ett pågående inbrottsförsök att upptäckas på väldigt kort tid.

Centralanslutet företagslarm

Det finns företagslarm som är centralanslutna. Det innebär att de helt enkelt är anslutna till en bemanningscentral som direkt kan vidta nödvändiga åtgärder om larmet skulle aktiveras. Motsatsen till centralanslutna företagslarm är ett lokalt larm. Ett lokalt företagslarm är anslutet till din telefon och då får du ett sms direkt skickat till dig om något skulle hända. De allra flesta företagare skaffar ett trådlöst företagslarm med uppkoppling till en larmcentral. Det kan vara svårt att själv ha ansvaret för att vidta nödvändiga åtgärder om larmet skulle aktiveras. Det kan även vara svårt att agera om man till exempel befinner sig utomlands.

Företagslarm med kamerabevakning

Till de flesta inbrottslarm är det idag möjligt att ha kamerabevakning, kallas ibland även CCTV. Det innebär att en kamera skickar bilder om larmet skulle aktiveras. Det är viktigt att du väljer att system med hög upplösning av bildmaterialet, annars blir det i stort sett omöjligt att identifiera till exempel en inbrottstjuv. Man får enligt lag inte filma hur som helst så det är noga att ni följer de reglar och lagar som finns. Människor som till exempel råkar passera förbi företagslokalerna får inte blir filmade. Ofta kan ni behöva installera ett kamerasystem som filmar utomhus och ett annat som filmar inomhus.

Vilka funktioner fyller ett företagslarm?

Ett företagslarm fyller många olika funktioner. Det skyddar företaget mot stöld och skadegörelse. Om man som företagare råkar ut för en stöld har det ofta ödesdigra konsekvenser för företagets verksamhet. Ett företagslarm kan aldrig helt garantera säkerheten på ditt kontor men det är avskräckande och ni minskar risken att utsättas för  inbrott och stöld. Även ett enkelt företagslarm med en siren som ljuder när det aktiveras är effektivt. Få inbrottstjuvar vågar stanna kvar i en lokal där en siren är på. I bästa fall hinner de inte stjäla någonting från ert företag.