Rätt stil med weekendbag

15 dec

Rätt stil med weekendbag

När man skall ut på en kortare resa är valet av resväska någonting som ofta kan ställa till bekymmer. Rör det sig inte om mer än någon natts övernattning kan det kännas otympligt att bära med sig en emigrantväska rustad för större avstånd. Istället väljer allt fler en bag vilket i viss kontext blivit en självklar följeslagare. Bagar har fördelen att de väger minimalt samtidigt som de är formbara och enkla att bära med sig. Tankarna förs kanske snabbt till de traditionella sportväskor som huvudsakligen används för träningskläder men utbudet sträcker sig avsevärt längre än så.

Val av material

När det kommer till bagar finns det inget rätt eller fel. Här kan man blanda material fritt och allt handlar om design samt bagens funktion. Om du skall ut på sjön över helgen kan det vara bra med vattenavvisande material och limmade sömmar. Är det en sommar tur på land är en tygväska minst lika bra. Det är vanligt att blanda tyg och läder för att på så vis utforma en klassisk och funktionell väska med bra egenskaper. När det gäller spännen, bärremmar och fickor, kan man helt och hållet utgå ifrån vad man tycker är snyggt och praktiskt.

Sortimentet bagar, och då framförallt de som kallas weekendbagar, har tilltagit drastiskt under senare år. Allt fler efterfrågar denna sorts väskor både för arbete och i det privata. Flera av de moderna varianter vi kan se i handeln nu för tiden, har också fodrade delar som skyddar dator och telefon ifall man bär med sig någonting sådant. Detta har öppnat dörren till en yngre och nyare kundgrupp som tidigare inte varit huvudgruppen i fråga om bagar i denna form. Åtskilliga webbutiker tar kontinuerligt in de senaste alternativen av bagar och väskor för alla situationer och individer. Det har därför blivit enklare att hitta vad man söker även om utbudet ibland kan förvirra den osäkre. Som tur är finns rikligt med tips och rekommendationer om man vill ha draghjälp i valet av bagar.