Skapa en konstgjort eldstad

27 mar

En traditionell öppen spis är det bästa sättet att värma upp ett rum, men vad händer om du inte har en? Ett alternativ är att bygga din egen konstgjorda öppna spis.

Trä är det bästa valet för att bygga en öppen spis. Det värms upp snabbt och ser bra ut i alla rum. Det finns några saker som du bör tänka på innan du kommer igång ändå. När du bygger det, måste du följa en uppsättning regler.

Först, se till att du använder rätt trä för ditt projekt. Träet du använder kan påverka utformningen av din eldstad. Det finns olika typer av sorter som kommer att ha olika egenskaper när de används som en design. Titta online för mer information om trä alternativ. Längden på förbränningsloggarna bör ligga inom egenskapslinjen. Detta skiljer sig från de faktiska tegelväggarna. Om loggarna är för nära, kommer du att upptäcka att de inte kommer att brinna ordentligt och kommer att bli varm lätt.

Om du väljer att gå med en traditionell tegel eller sten, se till att du lämnar gott om utrymme mellan var och en av de brinnande glöd. Detta ger det hela en naturlig känsla, men möjliggör också förbränning av mer trä än om du bara bygga dem nära varandra. Var noga med att hålla loggar fördelade minsta isär.

Utseende på öppna spisen

Därefter måste du få en design för din eldstad. Om du redan har en design kan du helt enkelt ta den och använda den. Om du är osäker, gå till eldstaden butiken och be om förslag.När du har en bra design, börja planera för din eldstad. Eftersom detta kommer att vara huvuddelen av ditt rum, måste du se till att du får den rätta. Detta kommer att göra resten av rummet verkar större, och det kommer verkligen att göra ett uttalande.

Hela denna process kan vara lätt om du är bekant med trä och har en plan för det. Du kommer att sluta med en unik öppen spis som du kan njuta av.

För mer inspiration om renovering besök denna blogg jile.se.