Placeringskort för bröllopet

19 jul

Placeringskort för bröllopet

Vid planeringen inför din stora dag har du förmodligen en hel del frågor och funderingar i huvudet. En sak som många funderar över är de olika slags placeringskort för bröllopet som brukar användas.

Placeringskort för bröllopet är ett måste när du vill att din bröllopsmottagning ska bli lyckad. Dessa små kort är ett enkelt sätt för dig att underlätta bordsplaneringen och låta dina gäster snabbt hitta sin plats. De är dessutom stiliga och gör sig bra på borden. Som du säkert känner till är bordsplaneringen inför en bröllopsmottagning någonting som kan ge upphov till en hel del stress och frustration. Därför bör du använda dig av placeringskort för att få ordning på det hela. Här får du svar på vanliga frågor om placeringskort för bröllopet.

Hur skiljer sig olika placeringskort åt? Behöver jag alla placeringskort för bröllopet?

Om du har en sittning där alla gäster tilldelas en specifik plats vid ett bord behöver du inte ha alla olika typer av placeringskort. Vissa kort är ofta placerade på ett bord nära ingången och listar respektive gästs bordsnummer. Dessa ligger ofta i små kuvert med gästens namn skrivet på utsidan. Den vanligaste typen av placeringskort är dock den som placeras på gästens plats. Skriv gästens namn på bägge sidor av kortet så alla känner till vilka som är deras bordsgrannar. Du kan även ha bordskort som visar vilket nummer respektive bord har. Det räcker dock gott att enbart använda sig av placeringskort för bröllopet.

Vad bör man tänka på när man skriver placeringskorten – får alla ogifta gäster ett eget kort?

Placeringskorten markerar alla platser vid brudens och föräldrarnas bord, men på andra bord är det valfritt att använda sig av placeringskort. Undantaget är mer formella bröllop. Om du vill att alla gäster ska ha egna platser, behöver alla gäster få ett placeringskort på sina platser, oavsett om gästen i fråga är singel eller inte. Du kan även placera ut bordskort för att visa vilket bord respektive gäst ska sitta vid. När det gäller dessa kort kan gäster som kommer ensamma få ett eget, medan par med fördel kan dela på ett kort.

Det är mycket att tänka på inför ett bröllop, en av fördelarna med att planera sin fest väl är införskaffa allt som behövs till bröllopet på en och samma plats, då slipper du en del av genomgången.